Jobb i Revisorkollegiet

- Jeg angrer ikke et sekund på at jeg valgte Revisorkollegiet

Frihet under ansvar, spennende oppgaver og kunder, godt sosialt arbeidsmiljø og en ledelse som er opptatt av at alle skal ha det bra er grunnen til at Kristoffer (28) stortrives i Revisorkollegiet.

- Jeg angrer ikke et sekund på at jeg valgte Revisorkollegiet

Kristoffer Aarum fra Horten fikk jobb som revisormedarbeider i Revisorkollegiet allerede før fullførte studier. Et valg han er veldig fornøyd med i dag, snart fire år senere. 

- Allerede på første intervju merket jeg at det var en superhyggelig gjeng. Alle kom ut for å hilse på meg og var veldig imøtekommende, selv om jeg ikke engang hadde fått jobben. Det ga meg en veldig god magefølelse, og førte til at jeg takket ja. 

Tillit fra første dag

Allerede fra første dag, selv som nyutdannet og fersk, fikk Kristoffer prøve seg på spennende oppgaver. 

- Her får man prøve seg helt fra start, og du slipper å sitte med de aller enkleste og noen ganger litt kjedelige oppgavene. Jeg fikk lov til å prøve meg frem og gjøre større og større deler av hele revisjonen, selvsagt med tett oppfølging og hjelp. Venner fra studiet satt mye med punching det første året, mens jeg hadde vært innom alt fra lønn til kostnader, salg og ligningspapirer. I et mindre firma kommer man mye raskere ut i yrket, og det første året var veldig givende, forteller han.

Tillit fra første dag er noe Kristoffer ikke bare tar lett på. 

- Det er fint at vi kan styre mye av arbeidsdagen vår selv, her følger det også et ansvar med tanke på arbeidsoppgavene. Samtidig har vi enkelte oppdrag hvor man jobber i team og samarbeider mer for å komme i mål. Vi har kjernetid, noe som er deilig ved at man kan være litt fleksibel med tanke på når man ønsker å starte dagen og ikke forholde seg fast til «8–16».

God relasjon med kunder 

Revisorkollegiet har rundt 1600 ulike kunder, som gjør hverdagen spennende og interessant. 

- Hvilke kunder jeg jobber med er veldig variert. Alt fra små holdingselskaper til større entreprenører, utdanningsinstitusjoner, håndverkere, transportfirmaer og helsesektoren. Mange av kundene jobber jeg med på tredje året, som gjør at man ikke bare kjenner bedriften veldig godt, men også får en god relasjon til menneskene som jobber der, sier han. 

Vi er alltid interessert i å prate med flinke folk. Send oss en henvendelse her om du har lyst til å bli vår nye kollega!

Veldig varierte arbeidsoppgaver

- Det går ikke an å si bare én ting som er spennende som revisor, for det så mye forskjellig. Ingen kunder er like, selv om man skal gjennom de samme tingene. Selv om målet stort sett er det samme, vil prosessen variere fra kunde til kunde. Det er mye mer enn bare årsoppgjør, jeg bistår også med alt fra fusjon og fisjon til kapitalforhøyelser. Jeg sitter ikke bare å knekker tall hele dagen, det er mye som er spennende selv om hovedprosessen i bunn er den samme.

Selv om også revisoryrket blir stadig mer digitalisert, er Kristoffer fortsatt noe ute hos kundene. 

- Selv om elektroniske løsninger har overtatt for veldig mye, er jeg nok ute hos rundt 30 % av kundene mine. Vi sitter ikke med papir og perm lenger, men oppstartsmøter og avslutningsmøter er oftest fysisk. Siden vi har så mange ulike kunder, blir jobben veldig variert. Jeg får innsikt i forskjellige systemer de ulike kundene bruker, og hva de jobber med, forteller han. 

En ledelse som setter det sosiale høyt 

- Det er masse som er positivt med å jobbe her i Revisorkollegiet. En ting er at det er veldig tydelig at ledelsen har et stort fokus på de ansatte, og at vi skal trives. Det er også hovedgrunnen til at jeg valgte Revisorkollegiet, du merker det er godt arbeidsmiljø her med en gang du kommer inn døren. 

I Revisorkollegiet jobber man mye i team, spesielt rundt årsregnskapet. 

- Det er ingen spisse albuer her, vi jobber som et team og alle vil nå det felles målet. Vi har et budsjett hver, men trenger man hjelp med noen oppgaver eller kunder så er vi behjelpelige med hverandre, forteller han. 

Det er en sosial gjeng som jobber der, og mange av de ansatte omgås også på fritiden. 

- Det er mange høydepunkter i løpet av et år! Julebord og sommeravslutning har vi alltid, og vi reiser på firmatur hvert år. I fjor var det firmatur til Barcelona og i år skal vi på «glamping» i Telemark. Vi har også aktiviteter som fotball eller paddle, og fredagspils innimellom. Og det er helt lov å ikke delta også, det er for alle som har lyst, forteller han. 

Lite utskiftninger blant ansatte

Hos Revisorkollegiet finner man ansatte i alle aldre, Kristoffer er blant de yngste. 

- Det er mange forskjellige mennesker her, men felles for alle er at de trives og jobber her lenge. Noen har ett års erfaring mens andre har jobbet her i over 20 år. Det var noe som var med på å underbygge valget mitt om å starte her, det sier mye om hvor godt man trives når man velger å bli så lenge. Det er også veldig positivt for kundene at vi har en stabil stab, de får kontinuitet og vi får en veldig god relasjon. 

Derfor bør du søke jobb i Revisorkollegiet

I tillegg til flotte, nyoppussede lokaler med trimrom i kjelleren, kan Kristoffer nevne mange gode grunner til å søke jobb i Revisorkollegiet. 

- Jeg har ikke angret ett sekund på at jeg startet. Det gode arbeidsmiljøet, at du har kort vei til ledelsen som alltid sitter med åpne dører og hjelper til, gjør dette til en veldig god arbeidsplass. At alt blir godt tilrettelagt om man eksempelvis vil ha hjemmekontor, at vi gjør mye sosialt selv om det er helt frivillig, og at man får prøvd store deler av revisjonen allerede første året. Du kommer raskt ut i det, og får masse frihet under ansvar. Du lærer deg helheten, og det er veldig givende når man er fersk i jobben, avslutter han.

Vil du jobbe i Revisorkollegiet?

Nå ansetter vi nyutdannede og erfarne revisorer

Nyhetsbrev fra Revisorforeningen 5/24

15 mai 2024

Revidert nasjonalbudsjett ble lagt frem tirsdag 14 mai. Det er ingen store endringer i skatteopplegget, men det er nå klart at den ekstra arbeidsgiveravgiften på 5 % blir avviklet fra 2025.

Nyhetsbrev fra Revisroforeningen 3/24

15 mars 2024

Vi er godt i gang med årsoppgjøret og det er mange selskaper som i disse dager avslutter regnskapene for 2023. Alle aksjeselskaper må innen seks måneder etter utløpet av regnskapsåret avholde generalforsamling, hvor aksjonærene skal godkjenne regnskapet.