Send
Avbryt
Close
Image
09. September 2019
Publisert kl. 09.09.2019 | 0 kommentarer
Når firmabilen er en elbil
Flere og flere får nå elbil som firmabil. Alle kostnader som gjelder drivstoff, forsikringer og service dekkes normalt av arbeidsgiver når firmabilen går på fossilt drivstoff. Men hva når bilen går på strøm? Her er en kort oversikt over de viktigste reglene når firmabilen er en elbil.
 
Standardregelen ...
Les mer
Image
29. August 2019
Publisert kl. 29.08.2019 | 0 kommentarer
Frister for registrering i foretaksregisteret
Foretaksregisteret har offentliggjort fristene for når meldinger må være innkommet for å sikre gjennomføring innen årsskiftet 2019.
 
Elektroniske meldinger
 
Melding om vedtak om fisjon, fusjon, kapitalnedsettelse eller avvikling må være mottatt av Foretaksregisteret innen 20. oktober.
  ...
Les mer
Image
22. August 2019
Publisert kl. 22.08.2019 | 0 kommentarer
Syk i ferien? Hvilke rettigheter og plikter har jeg?
Endelig ferie, og du ser frem til å ha det gøy og koble av fra hverdagen. Men noen ganger blir det ikke som du har tenkt deg og sykdom ødelegger for planene. Ferieloven har reglene for hvilke rettigheter og hvilke plikter som gjelder.

Rett til ny ferie
Du kan kreve å få nye feriedager fra første sykedag, og du har rett til ...
Les mer
Image
14. August 2019
Publisert kl. 14.08.2019 | 0 kommentarer
Regnskapets sjekkliste: Dette må du ha i orden

Når det gjelder regnskap, er det mange frister å forholde seg til i løpet av et år. I årets første halvdel er det frister for innlevering av opplysninger nesten hele tiden. Grunnen til det er at fjorårets regnskap skal sluttføres, samtidig som årets regnskap påbegynnes. Vi anbefaler alle selskaper, nesten uansett stø ...

Les mer
Image
05. August 2019
Publisert kl. 05.08.2019 | 0 kommentarer
Når trenger jeg revisor?

Uavhengig av om du driver et lite aksjeselskap eller er leder i en større bedrift med betydelig omsetning, bør du ha tenkt over hvorvidt det kan lønne seg for deg å ha en revisor. 

Det finnes en rekke lover og regler knyttet til dette med revisjon, og det kan til tider være vanskelig å få oversikt over feltet. Derfor ...

Les mer
Image
24. Juni 2019
Publisert kl. 24.06.2019 | 0 kommentarer
Dette bør inn i vurderingen når du velger regnskapsfører

Når du skal sette bort hele eller deler av økonomifunksjonen og regnskapsoppgavene til en ekstern samarbeidspartner, er det lurt å gjøre et gjennomtenkt valg. Mange ting skal klaffe, og du skal føle deg sikker på at virksomheten din er i trygge hender.

 

Velg en regnskapsfører med tilgang til annen kompetanse

Les mer
Image
12. Juni 2019
Publisert kl. 12.06.2019 | 0 kommentarer
Rett til feriepenger

 

Feriepenger erstatter lønn når du har ferie. Ferieloven sikrer alle arbeidstakere rett til ferie og feriepenger. Ferietiden er uten lønn, og feriepenger skal derfor dekke lønnsbortfallet ved ferieavvikling.
 
Feriepengene beregnes av lønn du opptjente året før ferien avvikes. I år vil det si lø ...
Les mer
Image
11. Juni 2019
Publisert kl. 11.06.2019 | 0 kommentarer
Tenk på dette før du velger revisor

En revisors hovedfunksjon er å bekrefte selskapets årsregnskap. At kvaliteten på arbeidet revisoren utfører er god, bør være en selvfølge. Men det er også noen andre kriterier revisoren din bør oppfylle før du bestemmer deg.

 

Velg en revisor som kjenner sine begrensninger ...

Les mer
Image
27. Mai 2019
Publisert kl. 27.05.2019 | 0 kommentarer
Fra idé til bedrift

Sitter du med en liten gründerspire i magen og tenker at det snart er på tide å starte eget selskap? Har du tenkt igjennom økonomien ? Trenger du hjelp til å sette opp budsjett, snakke med banken ? Glem i så fall ikke å tenke nøye igjennom hvordan regnskapet skal føres og hvem som skal gjøre det. Kanskje har du kompetanse til ...

Les mer
Image
15. Mai 2019
Publisert kl. 15.05.2019 | 0 kommentarer
Så enkelt bytter du revisor

Mange tror at det er både tidkrevende og kostbart å bytte revisor, og kvier seg derfor for å gjøre det. Derfor vil vi gjerne avklare et par ting, og informere om at å bytte revisor faktisk er veldig enkelt.

 

Slik bytter du revisor

 

Uavhengig av hvorfor du ønsker ...

Les mer
Image
29. April 2019
Publisert kl. 29.04.2019 | 0 kommentarer
Fordelen ved å bruke et revisjons- og rådgivningsfirma

Uavhengig av om du driver et stort eller et lite selskap, er det mange fordeler med å bruke et revisjons- og rådgivningsfirma. Vi anbefaler i utgangspunktet alle å enten bruke en regnskapsfører eller å få regnskapet sitt gjennomgått og bekreftet av revisor. Her er noen av fordelene som medfølger bruk av et revisjons- og rådgivningsfirma ...

Les mer
Image
15. April 2019
Publisert kl. 15.04.2019 | 0 kommentarer
Del oppgavene med regnskapsføreren din

Når du blir kunde hos oss, setter vi oss alltid ned sammen og blir enige om hvilke oppgaver vi skal utføre for deg. Dette gjør at du får frigjort tid til verdiskapning innen det du er god på. Men hvilke oppgaver vi skal utføre er vi svært fleksible på. Du bestemmer selv om du vil sette bort hele eller deler av økonomifunksjonen ...

Les mer
Image
10. April 2019
Publisert kl. 10.04.2019 | 0 kommentarer
En personlig samarbeidspartner for Strømsgodset fotball

Audun Kleven er økonomisjef i Strømsgodset Fotball AS og sitter med det overordnede økonomiske ansvaret for selskapet. Det innebærer blant annet å følge opp budsjettansvarlig, produsere rapporter, delta i styremøter og jobbe med prognoser.

 

I Strømsgodset Fotball er Kleven alene om det økonomiske ansvaret ...

Les mer
Image
08. April 2019
Publisert kl. 08.04.2019 | 0 kommentarer
HAR DU RETT TIL LØNN PÅ «RØDE DAGER»?
Det er perioder i året med mange helligdager og mye fri. Men, hvordan er egentlig reglene? Har du rett til lønn på alle de røde dagene?
 
Mange er usikre på hva de har rett på og hvilke regler som gjelder for lønn på helligdager. Lønn på helligdager er ikke lovregulert, og har du fri disse dagene, har du dermed i utgangspunktet ...
Les mer
Image
05. April 2019
Publisert kl. 05.04.2019 | 0 kommentarer
Et godt samarbeid med Revisorkollegiet

Hytteleverandøren Ålhytta holder til på Ål i Hallingdal og leverer hytter, basert på et fleksibelt modulsystem, til hele landet. Ofte er det mye å gjøre for den lokale bedriften og da er det trygt å ha en seriøs og tilgjengelig samarbeidspartner i ryggen som svarer på spørsmål relatert til regnskap.

  ...
Les mer
Image
01. April 2019
Publisert kl. 01.04.2019 | 0 kommentarer
Ta ingen sjanser - gi ansvaret til regnskapsføreren

Du tenker kanskje at det å føre regnskap er en enkel sak og at det tross alt bare handler om å føre noen tall. Dessverre er det ikke så enkelt, og det er langt mer å ta hensyn til nå enn noensinne. Men ikke la det stresse deg. Med en dyktig regnskapsfører kan du sove godt om natten uten å bekymre deg for selskapets regnskap.

...
Les mer
Image
18. Mars 2019
Publisert kl. 18.03.2019 | 0 kommentarer
Vi tilbyr skybaserte økonomisystemer

Det lønner seg å velge en regnskapsfører som tilbyr digitale, skybaserte tjenester. I dag er denne muligheten også noe de fleste forventer seg. De aller færreste er interessert i å frakte med seg bilag i en pose for å levere dem til regnskapsføreren sin. Det er langt mer praktisk og tidseffektivt å få bilagene rett i regnskapssystemet ...

Les mer
Image
04. Mars 2019
Publisert kl. 04.03.2019 | 0 kommentarer
Regnskapsvettreglene: Våre aller beste tips

Å være ansvarlig for en virksomhet kan være litt av et eventyr, og å komme i mål med regnskapet kan på mange måter sammenlignes med å bestige et fjell. På veien vil du oppleve både spenning og utfordringer. For å lykkes er det viktig at du er godt forberedt, tar de nødvendige forholdsreglene og ber om hjelp ved behov ...

Les mer
Image
18. Februar 2019
Publisert kl. 18.02.2019 | 0 kommentarer
Hva er forskjellen på revisor og regnskapsfører?
Lurer du på hva som egentlig er forskjellen på en revisor og en regnskapsfører? Du er ikke alene! Det er mange som syns det er vanskelig å skille det ene fra det andre. I Revisorkollegiet er vi så heldige at vi både har revisorer og regnskapsførere, og nå vil vi gjerne benytte anledningen til å forklare deg hva som skiller oss.

...
Les mer
Image
04. Februar 2019
Publisert kl. 04.02.2019 | 0 kommentarer
Nå skal det skattes av bonuspoeng og gaver, og aksjeloven forenkles - les om de nye lovene som trådte i kraft ved nyttår

Nytt år betyr nye lover og regler innen regnskap. Her har vi samlet opp de viktigste. Noen av endringene er blitt grundig omtalt i mediene, som skatt av bonusreiser, naturalytelser og gaver. Noen har gått så langt og sagt at det blir vanskeligere å være arbeidsgiver, og dyrere å være ansatt.
 

Les mer

W:
H: